שינוי בתקופת הווסת.

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

15/04/2010 | 23:25 | מאת: קרן

ארצה לשאול 2 שאלות: 1- לאחרונה אני מקב לת ווסת אחת לחודשיים. יש לציין כי לא שיניתי את התזונה. מה שכן, התחלתי לעשות הרבה ספורט. האם יש קשר והאם זה בסדר או שלא בסדר לקבל אחת לחודשיים. האם זה יקשה עלי בעתיד להרות. 2- לאחרונה איני סובלת מתסמינים קדם ווסתיים אשר בעבר כן סבלתי מהם. סבלתי בעיקר מנפיחות, גודש וכאבים בשדיים, והיה לי זרימה מאוד רבה והמחזור נמשך כ-6 ימים. כיום כל אלו אינם. הנפיחות קיימת אך במידה מועטה, כאבים וגודש בשד אין והדימום לא כה חזק ונמשך רק כ-4 ימים. לקראת סוף המחזור אני מרגישה כאבי בטן אך לא משהו בלתי נסבל. אני מאוד נהנת מכך שהמחזור עובר לי יחסית בקלות אך אני תוהה מה הסיבה והאם זה מעיד על בעיה. כלומר, האם זה בסדר לא לסבול מכל אלו או שמדובר במחזור מדומה. והאם גם לזה יש קשר לספורט שאני עושה. תודה

קרן שלום, ייתכן ויש קשר בין הספורט שאת עושה ובין המחזור שהתחיל להופיע פעם בחודשיים אם כי יש לבדוק הנושא יותר לעומק. על פי הרפואה הסינית, במידה ובעבר היית מקבלת מחזור פעם בחודש וחל שינוי, אכן מדובר בפאתולוגיה ששווה ברור (עשויה להיות בעיית תזונה. האם סובלת מאנמיה?) למרות שלא מדובר בהכרח בבעיה מבחינת הרפואה המערבית (ממליץ לגשת להבדק על ידי גניקולוג). השינוי חהיובי בתסמינים הטרום וויסתיים בהחלט נובע לדעתי מהספורט. ברור שזה בסדר לא לסבול מאותם תסמינים מעיקים אך נושא הכאב בתום המחזור לדעתי פתיר אף הוא אך לשם כך עליך לגשת לאבחון מעמיק אצל מטפל אשר יוכל להבין טוב יותר הפאתולוגיה ולטפל בה בהתאם. בברכה, רונן רוזנבלט

מנהל פורום רפואה סינית