שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

11/04/2010 | 21:34 | מאת: רונית

בבקשה לא לכעוס על עומס השאלה ולענות לי בסבלנות.אני מבקשת סליחה מראש. החלטתי להשרות שזיפים כל הלילה כדי לראות אם זה משפר לי את היציאה בבוקר. שאלותי הן: 1- אני לא אוכלת את השזיפים אלא רק שותה את המיץ. אז האם לחתוך את הפרי או שלהשאיר אותו שלם? ומה הערך הקלורי של שזיף מיובש אחד? במידה וכן אחליט לאכול את הפרי. 2- אני מכניסה 4 שזיפים מיובשים. האם מספיק לכסות במים עד גובה השזיפים או שיש להוסיף יותר מים? חשיבתי היא שמה שחשוב זה ריכוז הרכיבים מהשזיף ולא המים עצמם ולכן גם כמות מועטה של מים יספיקו. כך הריכוז יהיה גבוה יותר. 3- אם איני אוכלת את הפרי, האם אפשר להשתמש בו שוב גם ביום למחרת ורק להחליף את המים? אם כן אז כמה פעמים אפשר להשתמש באותו פרי? 4- ההמלצה היא לשתות את המים על קיבה ריקה בבוקר אך איני יכולה לפתוח את הבוקר ללא ארוחת בוקר ולכן חשבתי לקום שעה קודם, לשתות את המיץ, לחזור לישון ואז אחרי שעה לקום כרגיל ולאכול את ארוחת הבוקר כרגיל כאשר החשיבה היא שבשעה הזאת שחזרתי לישון הרכיבים שבשזיף כבר יעשו את עבודתם. האם זו חשיבה נכונה? 5- האם אפשר לשתות את המיץ גם לא על קיבה ריקה אלא ביחד עם ארוחת הבוקר? 6- אני מבינה שכל עניין ההשפעה הוא אינדיבידואלי ושונה מאחד לשני. אך האם תוכלו לומר לי פחות או יותר בממוצע תוך כמה זמן ארגיש שינוי לטובה. כלומר: האם הרכיבים שבמיץ יעשו את עבודתם תוך שעה או חצי שעה? פחות או יותר בכמה זמן מדובר בכל הקשור לזמן שלוקח למיץ השזיפים לעשות את שלו. 7- שאלה אחרונה: מה בדיוק ההשפעה של זה. האם זה יתן לי הרגשה של צורך ללכת לשרותים או שפשוט היציאה תהיה יותר קלה? תודה רבה וסליחה על הכאב ראש שעשיתי לכם. אני אודה לכם מאוד אם תענו לי על כל שאלה בנפרד כי ככה יותר קל לי להבין. לקח לי הרבה זמן לנסח את השאלות בצורה כזו.

רונית שלום, אנא ראי תגובתי לפנייתך השנייה. בברכה, רונן רוזנבלט

מנהל פורום רפואה סינית