שטפי דם עוריים לאחר דיקור

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

22/06/2020 | 18:58 | מאת: דליה

שאלתי היא האם שטפי דם עוריים שנגרמים בעקבות דיקור על מה הם מעידים?שהמטפל לא מספיק מיומן למרות שזמן רב עובד בזה. שהמטפל לא מקצועי? מסורבל באצבעות? האם זה פוגם בטיפול. והאם מזיק לגוף מלבד האסטטיקה. תודה מראש

דליה שלום, הופעת שטפי דם לאחר טיפול בדיקור סיני מעידה על פגיעה בכלי דם קטן ואינה קשורה למקצועיות או מיומנות המטפל. זה משהו שפשוט עשוי לקרות כשנכנסת מחט לגוף. אין אפשרות לראות את כלי הדם הקטנים המסתתרים מתחת לעור . בשרירים וכו׳. ראי זאת כאחת מתופעות הלוואי או ה״סכנות״ שהדיקור הסיני עשוי לגרום לו. אין מדובר בתופעה מסוכנת אלא אסטטית בלבד ולרוב חולפת כעבור מספר ימים. בברכה, רונן רוזנבלט-ניר

מנהל פורום רפואה סינית