כאבים לאחר טיפול דיקור

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

06/09/2017 | 17:18 | מאת: ציפי רוזנר

שלום רב אני סובלת מפריצת דיסק בערך חודשיים התחלתי אתמול טיפול ראשון בדיקור ולאחר מספר שעות החלו כאבים חזקים האם זה הגיוני? נאמר לי שצריך כמה טיפולים, מתי עלי להרגיש שיש שיפור? תודה

ציפי שלום, במצבים אורטופדיים בהחלט עשויה להיות החמרה בכאב ביום הטיפול. חלק מהמטופלים עשויים לחוש החמרה דווקא ביום למחרת. מצב כזה של החמרה מקובל מאוד בכל מיני סוגים של מניפולציות שעושים לגוף (פזיוטרפיה, מסאג׳ וכו׳). ההחמרה נמשכת לרוב יום אחד. אני לא יודע באיזה טכניקה של דיקור סיני משתמש המטפל. ישנן טכניקות שבהן ניתן לחוש הטבה (אם כי לרוב זמנית בלבד) כבר במהלך הטיפול הראשון. עם זאת, ברוב הטכניקות הייתי מצפה לראות הטבה החל מהטיפול החמישי שישי. בהצלחה! רונן רוזנבלט-ניר

מנהל פורום רפואה סינית