האם כאב במקום אחד מעיד על בעיה באיבר במקום אחר?

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

05/02/2017 | 16:18 | מאת: שמואל

שלום רב, מזה כמה חודשים כואבת לי כרית בכף יד שמאל, מתחת לאצבע המורה. מדובר בכאבים חזקים שבאים והולכים ללא סיבה (לא קיבלתי מכה, אין איזושהי מחלה אורטופדית וכו') וזה מאד מוזר לי. האם האזור הזה מקושר לאיברים/מערכות אחרות בגוף? האם כאב באזור הזה אמור להעיד על כאב או בעיה באבר או מערכת מסוימת בגוף? ואם כן, מה הטיפול המוצע? תודה רבה!

שמואל שלום, קצת קשה לדעת בדיוק מבלי לראות אותך איפה בדיוק ממוקם הכאב. האזר שאתה מתאר הינו אזור אסוציאציה המשוייך למצב ריגשי וייתכן שאותו כאב שאתה מתאר קשור כמו שאמרתי למצב ריגשי. הכאב לא בהכרח מורה על בעיה במערכות הגוף. כמובן שאני ממליץ על דיקור סיני כטכניקת טיפול העשויה להביא לך תועלת ולהעלים את הכאב תוך כדי תרומה לאיזון אנרגתי וריגשי. בריאות שלמה! רונן רוזנבלט ניר

מנהל פורום רפואה סינית