פונדקאות בהודו

דיון מתוך פורום  פונדקאות

27/08/2012 | 20:55 | מאת: אליה

אני מיתעניך בתהליך פונדקאות בהודו אשמח מאוד אם תוכל לימסור לי פרטים שיוכלו לעזור בתודה וברכה.ברגע שיוולד התינוק בהודו, איפה יש לרשום אותו, בשגררות הישראלית בבומבי? איזה בעצם תהליך משפטי נדרש? תודה, אליה

28/08/2012 | 18:04 | מאת: עו"ד רובין מאיר

אליה שלום, ראשית שיהא לך בהצלחה. הדרך אמנם ארוכה ולעיתים אף מיגעת ואולם ניתן גם ניתן לבצעה. בפונדקאות חו"ל עלייך לעמוד במספר תנאים מצטברים. בסופו של דבר, לאחר קבלת כל האישורים הנדרשים,הילד ירשם כאזרח ישראלי בקונסוליה של מדינת ישראל במדינת החוץ. ואולם, בטרם תגיע לקונסוליה של ישראל במדינת החוץ עלייך לעמוד במספר תנאים מצטברים. עלייך, להגיש לבית המשפט לענייני משפחה באזור מגורייך בקשה מתאימה לפיה ביצעת הליכי פונדקאות בחו"ל. את הבקשה, יחד עם המסמכים, רצוי להגיש בחודש החמישי להיריון אותו נושאת הפונדקאית עבורך. עלייך להמציא, בין היתר, רשימה של מסמכים ואישורים, חלקם רפואיים וחלקם משפטיים, המלמדים על ביצוע הליך הפונדקאות בחו"ל וכי הליך הפונדקאות אכן מותר במדינת החוץ בה הפונדקאות מבוצעת. שיהא לך בהצלחה.

08/09/2012 | 19:39 | מאת: אליה

שלום, בתשובתך, אתה מזכיר "האישורים הנדרשים" ע"מ לפנות לפונדקאית. האם תוכל לפרט מהן? ומי יכול לפנות לאם פונדקאית (גיל, חייב או לא להיות זוג? ...) בתודה מראש ! אליה

מנהל פורום פונדקאות