הליך פונדקאות בארץ לזוג שאינו נשוי

דיון מתוך פורום  פונדקאות

28/06/2017 | 14:03 | מאת: שירה

שלום רב, לאחר כשנה וחצי של טיפולי פוריות שלא צלחו, אני ובן זוגי חושבים על הליך פונדקאות. יש לי מספר שאלות: אני ובן זוגי לא נשואים אולם מקיימים משק בית ומשותף מעל 4 שנים. האם על פי חוק ניתן לקיים ההליך בארץ? כמו כן, רציתי לדעת מה סדר הגודל של הסכום של הליך כזה במידה ויש לי עדין עוברים מוקפאים? לפי הסטטיסטיקות, האם יש פונדקאיות שנקלטו להריון כבר בניסיון הראשון? תודה רבה מראש.

שלום משנת 1996 הליכי פונדקאות בישראל הינם חוקיים לזוגות הטרו-סקסואליים (גבר ואישה) - נשואים או החיים יחד כידועים בציבור(בעלי הסכם חיים משותפים). הנושא מוסדר ומפוקח על ידי משרד הבריאות. בנוסף קיימים קריטריונים נוספים למי מתאימה להיות אם פונדקאית ומי מההורים המיועדים זכאי לקבל אישור להליך פונדקאות בארץ. בנוסף, לזוגות בעלי הסכם חיים משותפים יש אפשרות לבצע תהליך פונדקאות בגאורגיה. עלות ההליך פונדקאות בארץ בין 220 ל-250 אלף שקלים עלות הפונדקאות בגאורגיה - בין 140 ל-170 אלף שקלים כמובן שיש פונדקאיות שנקלטו בניסיון ראשון, אבל יש לזכור שהתהליך הוא ארוך ומורכב מהרבה מאוד גורמים ,שמשפעים על ההצלחה. אשמח לתת לכם פרטים מדוייקים טל: 03-7281160 בראון אידה

מנהל פורום פונדקאות