הסבר לא מחייב בבקשה

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

12/06/2010 | 16:02 | מאת: דן

שלום בן 65 . כבר כמה שנים פנסיונר רוב הזמן בבית . עם עבר עשיר ומכיר כל בעיות גב (בלט קל בעצם הזנב ) . דווקא בשנים האחרונות לא סובל . למדתי לחיות בשלום עם הגב ללא כדורים וטיפולים -- רק מקפיד לתרגל כל בוקר תרגילים קלים וגם מיוחדים לגב.ולובש מחוך(חגורה קטנה ) מאנגורה .יומם וליל כל השנה . אבל: קמתי בוקר אחד לפני שנה וחצי עם מגבלה נוראית באמצע הגב . המקום מקביל (טיפה מתחת השד הימני באיזור הגב כמובן ) רק בצד ימין ולא בעמוד השדרה . קמתי מהמיטה והתישבתי על הכסא,- כמו על ביצים . כל תזוזה , הרמת יד או סתם קיווץ השריר באזור : דקר ומשך כאב , רק באיזור המסויים. ומענין שאחרי ישיבה ללא תזוזה בערך 20-30 דקות לאט לאט יכולתי יותר לזוז עד חצי שעה פחות או יותר חזרתי לפעילות קלילה הרגילה בבית ,אפילו יכולתי לתרגל רגיל , ואפילו עם גומיה בין הידיים . וכך במשך 10 ימים עד שלושה שבועות נעלמה התופעה. ומאז 4 או 5 פעמים כך היה. קישרתי שיום לפני כל מקרה התעסקתי עם הכנסת מוצרים לפריזר (עליון) ובעיקר בקיץ שלובש חולצה דקה . בחורף שלובש המון סוודרים לא קרה.כמה שזכור לי . ועוד נזכרתי שבדיוק באיזור הזה באמצע הגב בערך 1-3 ס"מ ימינה מעמוד השדרה לפני 7 שנים הוציא לי כירוג פלסטיקאי במרפאה( בבית חולים)בלוטת חלב כנראה סתומה מוגלתית ? שיצרה גולגלה כמו בלורה שהפריעה להשען (והרי יושב רוב הזמן).הבדיקה הפתלוגית תקינה . הצלקת הבריאה מצוין לפי דבריו . וטען בזמנו שכלל לא מתקרב ולא נוגע בעמוד שדרה .ופה סוף סוף שאלתי האם בכ"ז חתך איזה רקמה , עצב , משהו , שנזכר להציק עכשיו? ובצורה שהרחבתי לתאר? או שאת חושד בדברים אחרים אמנם ללא בדיקה לא יודעים אך בכ"ז לפי התאור איזה אפשריות אחרות באות בחשבון? ומה מציע לעשות כדי למנוע . חוץ מלחמם ולשלוח לצילום?( הרנטגנולוג אומר : לא לבוא יותר : מרוב שהרופאים שלחו לצילומים). תודה להסברים וסליחה על האורך

אנחנו לא יודעים להסביר את מקור כאבי הגב המדוייק ברוב המקרים. ביצוע צילומים ובדיקות עזר נוספות הוא לשלול גידולים שברים זיהומים דלקות וכולי . ברגע ששללנו את הנ"ל אין עוד מה לעשות .

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית