קרע בגיד

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

28/05/2010 | 13:03 | מאת: יעל

שלום רב מראש תודה על הקדשת הזמן לפני כשנה ביצעתי אולטרסאונד של כתף שמאל בו הודגם קרע חלקי בגודל של כ-15 מ"מ,בגיד הסופראספינטוס באספקט הבורסלי ודלקת קלה בגידים. לאחרונה, לפני כחודשיים עקב כאבים חזקים בכתף פניתי לבדיקת אולטראסאונד נוספת ובה לא נצפה שום קרע, רק נצפתה דלקת קלה שאלותיי האם קרע יכול להתאחות לבד? מה ההסבר לכך שבבדיקה השנייה לאחר כשמונה חודשים לא הודגם שוב הקרע? האם ייתכן שפשוט אותו איזור לא נסרק באולטראסאונד? מה ההסבר לכאביי החזקים, האם גם דלקת קלה יכולה להסביר את הכאבים החזקים? שבת שלום ותודה לתשובתך יעל

היכולת לתת תשובות ואבחנות מדוייקות תלויים מאד ברופא או טכנאי שמבצע אותו וגם בניסיון של הבודק.

29/05/2010 | 23:01 | מאת: יעל

ערב טוב ותודה לתשובתך, אבקשך להתייחס לפיענוח הרדיולוגי זה בוצע ע"י אותו רדיולוג, האם זה אומר שהקרע התאחה או אין דבר כזה שקרע יתאחה לבד? האם לא נצפה קרע כי לא נסרק אותו איזור, מה ההסבר לכך שאותו רדיולוג לא ראה הפעם את הקרע? האם דבר כזה קורה? שוב תודה יעל

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית