קפלי שומן לא זהים ברגליים

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

06/01/2010 | 20:39 | מאת: אלין

היי, ביתי בת 5 חודשים. למראית עין נראה כי רגל אחת מעט יותר שמנמנה מהשנייה ובנוסף יש לה באותה הרגל קפל אחד נוסף שלא מופיע ברגל השנייה (משמע- ברגל אחת יש שני קפלים ואילו בשנייה יש רק קפל אחד) ראוי לציין כי היא עברה את הבדיקה של פרקי הירכים (אולטרסאונד) והכל יצא תקין. שאלותיי: האם יש צורך לקחת אותה לבדיקה אצל רופא אורטוםד? האם יש סיבה לדאגה? תודה מראש, אלין

קפלי שומן לא זהים בשתי הרגלים הם סימן עקיף לאי שיוון באורך הרגליים. אם הUS תקין כנראה שראשי הפמור נמצאים במקום באגן. תמיד טוב להבדק ע"י אורטופד

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית