פטלה ביפרטיטה

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

05/01/2010 | 20:30 | מאת: סטיבן

אהלן, אני מעוניין לדעת, כבר חצי שנה כואב לי מאוד בקצה ברך ימין (בחלק החיצוני למעלה). עיקר הכאב בא לידי ביטוי בעליית מדרגות, קימה מכיסא ולעיתים גם בהליכה. בהתחלה הרופאים חשבו שזה מיניסקוס במקביל עשיתי פיזיוטרפיה שלא עזרה יותר מדי והכאב המשיך. לפני חודשיים עשיתי MRI, כשהרופא בדק את הדיסק הוא טען כי יש לי "פטלה ביפרטיטה" ובצקת רצינית. כמה שאלות: 1. איך קרה שזה התחיל עכשיו, אני רץ כבר שנים? 2. מה אופציות הטיפול והאם ומדובר בניתוח מה ההשלכות וזמן ההחלמה? 3. אם יש לי כאבים בברך אחת זה אומר שזה יכול להיות גם בברך השנייה? תודה מראש.

PATELLA BIPARTITA זה ממצא מולד. באחוז מסיום הוא נמצא רק בברך אחד אך יכול להיות גם בשתי הברכיים. האופציות הטיפוליות כוללות פיזיותרפיה וניתוחים. יש מספר טכניקות של ניתוח ולכן אני ממליץ שתתיעץ עם מומחה ברכיים. יתכן מאד שבהמשך גם הברך השנייה תכאב

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית