טיפול ניתוחי עקב שבר בעצם הסירה

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

24/12/2009 | 19:02 | מאת: ניר

ד''ר שלום, אני ממש לחוץ בקשר לניתוח ,ומודה לך מאוד על עזרתך . לאחר ביקור אצל מומחה כף יד בבית החולים בלינסון , המליץ טיפול ניתוחי לקיבוע עצם הסירה בנוסף המומחה רשם , ''שבר ללא חיבור 1/3 פרוקסמלי עצם הסירה'' והסביר לי שמכיוון שלא טופלתי בגבס ועברו כ-5 חודשים אז יש לי עצם שלא התאחה בבדיקת סי טי התוצאות היו: הודגמו 2 שברים של הקרפוס ,שבר גדול של עצם הסקאפואיד באספקט פרוקסימלי אינטרה תיקולרי עם תזוזה מינימלית,הוצג שבר במידה קלה עד בינונית של עצם הלוינייט ,אספקט פלמרי רדיאלי ודיסטלי עם תזוזה מינימלית. שאלתי היא, איזה סוג של ניתוח אצטרך לעבור ,האם יקשרו לי את זה או בעזרת פלטינה או השתלה ? ומה יהיה לאחר הניתוח , האם אצטרך לגבס את היד ? ומה לגבי עבודה פיזית לאחר כמה זמן אוכל לשוב לעבוד עם היד ? [ מודה לך מאוד .

סוג הניתוח יקבע רק בניתוח עצמו. לקיבוע הSCAPHOID צריכים לקחת שתל עצם כדי לעזור לעצם להתחבר. הקיבוע נעשה עם בורג . לאחר הניתוח הגיבוס הוא בין 6 שבועות עד 3 חודשים. קרוב לוודי שיהיה מעט הגבלה בשורש כף היד לאחר הניתוח והשיקום.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית