ברכיים - osgood shlater

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

27/09/2006 | 13:27 | מאת: מנחם

בני מתגייס בקרוב. זומן לגיבושים ביחידות מובחרות. תוך כדי, כאבים בברך. איבחן ראשוני כ- osgood shlater. 1. האם זה משהו שאפשר להתמודד איתו או שהנזק שייגרם בצבא לאורך זמן מצריך מחשבה לגבי סוג היחידה? 2. מי 3 הרופאים המובילים בטיפול בנושא?

27/09/2006 | 18:01 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

אוסגוד שלטר קשור לגדילה ולרמת פעילות גופנית, בעיקר כדורגל בנך לקראת סוף צמיחה. לרוב OS חולף מעצמו. אין נזק בלתי הפיך מאוד יכול להיות שכאביו יחריפו בצבא, אולם לא הייתי מגביל אותו טנטטיבית איני יודע מי 3 המובילים ולפי איזה סולם או סקר זה נקבע, אולם ד"ר צציק מתל-השומר מבין היטב בנושא גיוס נעים

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית