ניקוי שטף דם מתחת לציפורן

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

16/11/2009 | 18:25 | מאת: נחמה

שלום, אני מעוניינת לברר האם ניתן לנקות את הדם שנוצר מתחת לציפורן באצמע כף היד, (לאחר מכה שהאצבע חטפה) ? שמעתי שיש פרוצדורה שכוללת חור בציפורן ושאיבה ע"י רופא מומחה מן הסתם, האם ניתן לנקות ע"י מכשיר איפור ביתי ע"י מישהו שאינו מוסמך ? והאם מישהו שסיפר לי שכך עשה והציפורן נקיה לגמרי ניתן להאמין לו או לא ? תודה רבה

בדרך כלל מחוררים את הציפורן כשהחבלה ושתף הדם טרי . אם עברו מספר ימים הדם קרוש ואין תעם לחורר את הציפורן. שתף הדם יגדל החוצה עם הציפורן.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית