התפתחות תינוקות - לפני פניה לרופא אורתופד

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

10/11/2009 | 10:11 | מאת: לילך

שלום ד"ר, בביקור אחרון בטיפת חלב, נאמר לי שהתינוקת אינה מבצעת פעולה חיונית ולכן יש להפנותה לאורתופד ילדים לבדיקה. לי יש השגות בנוגע לקריטיות הפעולה ולכן אבקש עצתך. להלן רקע מלא: התינוקת בת 7 חודשים. מביל חודשיים וחצי הרימה את הראש והכפתיים ממצב שכיבה על הבטן. החל מגיל 4 חודשים מתגלגלת לכל הכיוונים, בטן לגב ולהיפך ומיד אחר כך החלה זוחלת לאחור. לאחרונה החלה בזחילה לפנים (מספר צעדים על הגחון והרמה של הטוסיק והשענות על הזרועות), מגיל 5 חודשים מנסה להתיישב בסלקל ובטרמפולינה (ממצב של 45 מעלות "חצי-ישיבה") ומהחודש (7 חודשים) הצליחה לשבת בכוחות עצמה, על ידי השענות על צעצועים או על הברכיים, מרימה את עצמה ממצב שכיבה הצידה, הנפה של הרגל לפנים, חצי סיבוב וישיבה. מחזיקה את עצמה בישיבה דקות ארוכות עד שנופלת, מתגלגלת ומנסה שוב. לפי אחות טיפת חלב, התינוקת דילגה על שלב חשוב של ניסיון לקימה לישיבה משכיבה במצב 180 מעלות. לפיה, אם עד גיל 7 חודשים לא מבצעת את הפעולה הזאת נדרשת פיזיותרפיה. שאלתי היא: האם, לאור הרקע המפורט לגבי התפתחותה, באמת יש להחשיב את השלב הזה כקריטי?

זו שאלה למומחה להתפתחות הילד לא לאורטופד. אנכנו נותנים פטרונות כרירורגיים לבעיות אנטומיות. אם אין בעייה אנטומית שמפריעה להתפתחות הילד - אין לנו מה לעשות.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית