מיפוי

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

25/10/2009 | 03:44 | מאת: גיא

שלום כתוצאה מכאבי ברכיים שנגרמו ממאץ יתר הופנתי למיפוי עצמות. אבחנת הרופא הייתה : Anterior knee pain , תסמונת כאבים בקדמת הברך. ממצאי המיפוי: במיפוי נראתה קליטה דיפוזית מוגברת קלה דו- צדדית בברכיים, בקרסוליים, ובשורשי כפות הרגליים. דו-צדדי. TIBIAL TUBEROSITY - כמו- כן הדגשה של ה שאר השלד תקין. אין עדות לכונדרומלציה של עצמות הפיקה. האם יש קשר בין ההדגשה על הTIBIAL TUBEROSITY במיפוי לבין "תסמונת כאבים בקדמת הברך"?.האם כדי להמתקדבטיפול בUS לגיד הטוברסיטי או בחיזוק שרירי סובבי הברך?.

מיפוי עצמות היא בדיקה מאד רגישה אך לא ספציפי. הTIBIAL TUBEROSITY נמצא בקידמת הברך ולכן מתאים לאבחנה המשוארת של הרופא

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית