גוש בכתף

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

22/10/2009 | 15:59 | מאת: חןחן

שלום רב, אני בת 51 לאחרונה התגלה אצלי גוש שומני בכתף, על פי האולטרא סאונד שביצעתי זהו גוש באספקט הקדמי מימדיו 11*11.3.3 יכול להתאים לליפומה הגוש מתחת לרקמה התת עורית בשריר הפקטולריס. שאלתי האם חייבים לנתח, או שיש שיטה חדשה בה ניתן לבצע שאיבה, מעולם לא עברתי ניתוח ויש לי המון חששות, אם קיימת דרך נוספת להיפטר מהגוש הנ"ל אשמח לקבל תשובה ממך

אם הגוש לא כואב ולא גודל ניתן לעקוב אחריו למספר חודשים. אם את לא שקטה ניתן לבצע ביאופסיה של גוש אם מחט או בצורה פטוחה . אין דרך להתפטר ממנו אלה בניתוח.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית