בדיקת US

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

18/10/2009 | 20:51 | מאת: עדי

שלום, אחי בן 20, חייל קרבי עבר בדיקת US עקב נפיחות משמעותית מתחת למרפק יד ימין. תשובת הבדיקה - תשובות US - אספקט אחורי של מרפק ימין. סיבת הפניה - גוש נמוש. הודגם תהליך פוקלי בתוך השומן התת עורי עד כ-20x6 מ"מ שמכיל איזורים ציסטיים וגוף זר עד כ-4 מ"מ בתוכו.התהליך מעט ווסקולרי בעיקר באספקט היקפי.טיבו של התהליך לא ברור אבחנה מבדלת כוללת: בורסיטיס שמכיל גוף זר ומולץ מעקב לפי תיאום קליני. בסיכום - בורסיטיס עם גוף זר כמתואר. כמובן שאחי יעביר במהלך השבוע את התשובה לרופא הצבאי אך בצבא הכל לוקח זמן... אשמח לקבל הסבר לגבי התוצאות ומשמעותם. תודה.

כנראה שיש תגובת הצתלקות סביב לגוף זר ביד . אתה צריך להבדק ע"י אורטופד

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית