אוסטאוארטריטיס והחלפת מפרק ירך

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

25/09/2009 | 13:16 | מאת: רחל

שלום רב, יש לי מפרק ירך מלאכותי ואני סובלת מאוסטאוארטריטיס. נאמר לי שה-OA פוגעת במפרק המלאכותי ולכן יהיה צורך להחליפו מדי מספר שנים, במקום להשאירו לטווח הארוך ללא צורך בניתוחים נוספים. האם תוכל להסביר לי את הסיבה לכך? האם המפרק המלאכותי יישחק ע"י היעדר הסחוס שגורמת ה-OA? האם הסיבה לניתוחים חוזרים והנשנים היא כאבים? או סיכון כלשהו שגורמת ה-OA? שכן אם מדובר אך ורק בכאבים, הרי ה-OA עצמה גורמת לכאב, על כן למה לעבור ניתוחים רבים שלא יפתרו בעיה כרונית? תודה רבה מראש.

המפרק המלאכותי נשחק בגלל עייפות החומר שממנו הוא עשוי ולא בגלל הOA. השחיקה בדרך כלל הוא ביחס לגיל. אנשים שעברו השתלה של מפרק מלאכותי בגיל יותר צעיר יותר פעילים פיזית מאנשים מבוגרים ולכן המפרק נשחק יותר מהר . מפרקים מלאכותיים היום מחזיקים מעמד בממוצע כ 15 שנים.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית