דלקת כרונית בגיד אכילס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

16/09/2009 | 15:07 | מאת: איציק

שמי איציק, בן 50, רץ למרחקים שבין 7-20 ק"מ פעמיים עד שלוש בשבוע בשטח הררי משולב כביש. לפני 8 חודשים הרגשתי כאבים בגיד אכילס רגל שמאל לאחר הריצה ובמיוחד נוקשות וכאבים בבוקר. הורדתי את תדירות הריצה לפעם בשבוע, קיצרתי את הטווח, ל-7 ק"מ, ניסיתי מדרסים ביו מכניים תרופות,דיקור, פסיותרפיה ומה לא. הדלקת לא עוברת וממשיכה להציק לי גם בזמן שאני לא רץ. לקחתי הפסקה של שבועיים מהריצה ולמרות זאת הדלקת ממשיכה להציק. שאלתי היא האם בדלקת כרונית כזו הנזק הוא כבר בלתי הפיך, שגם אם אפסיק הדלקת תשאר, או שאם אפסיק לרוץ לתקופה של חודשים מספר הדלקת תעלם. שאלה נוספת-האם הטיפול בגלי הלם יכול לעזור? תודה רבה איציק.

אני ממליץ שתבדק ע"י אורטופד עדיף מומחה כף רגל קרסול לצורך בירור עם אולטראסאונד וצילומים כהתחלה. לפי שלב הדלקת יתכן ותצתרך ניתוח

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית