פענוח MRI- כף יד

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

04/09/2009 | 17:07 | מאת: אסנת

שלום רב, הפנו אותי לMRI בעקבות כאבים חזקים באגודל יד ימין. תוצאות הMRI: במפרק הCMP הראשון (בין עצם הטרפזיוס למטקרפוס הראשון) נראה אות גבוה בT2 בתוך הסדק המפרקי וכן צביעה קלה לאחר הזרקת גדוליניום. שינויים דלקתיים קלים בשומן התת עורי סמוך למפרק. בבדיקה יש רושם שקיימת ארוזיה זעירה בבסיס המטקרפוס. האם התוצאות אומרות שזו דלקת בלבד? אורטופד נתן לי כדורים נגד דלקת לפני הבדיקה אך זה לא עזר. אשמח לפענוח התוצאות. תודה, אסנת

כנראה שמדובר בהתחלה של שחיקת המפרק. תתיעצי עם אורטופד מומחה כף יד לגבי המשך טיפול.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית