blumous tumor

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

30/08/2009 | 18:14 | מאת: דוד

אני סובל מזה שנה בכאבים באגודל ימין בסמוך לציפורן האגודל ומתחתיה. הכאבים קיימים רק בזמן מגע. לחיצת כף יד, החזקת עט ולפעמים אפילו ניעור. בבדיקות, צילום, אולטראסאונד וMRI ללא שום ממצאים. כיררוג כף היד סבור כי מדובר בגידול מסוג BLUMOUS TUMOR וכי ניתן לוודא זאת רק באמצעות ניתוח שיכול גם לשלול גידול זה. הייתי רוצה מאד לדעת, מהו גידול זה, כיצד הוא נוצר, האם הוא מסוכן, האם כדאי לעבור ניתוח ומהן ההשלכות והסיכונים של ניתוח מעין זה עלי לציין כי לפני כשנה קיבלתי באזור זה מכה חזקה ממקל של מטאטא, אך לא הובחנו שום שבריפ ושום סדקים. תודה דוד

מדובר בGLOMUS TUMOR - שהוא למעשה דליות קטנות של הנימים . הוא מאד כואב ורגיש לקור. לא ניתו לשלול גידול אלה אם מוצאים אותו ושולחים לבדיקה פטולוגית.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית