הסבר לפיענוח CT שביצעתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

26/08/2009 | 21:04 | מאת: סיון

שלום רב! אני גבר בן 33 סובל מכאבים בעכוז והקרנה והרגשת נימול לרגל שמאל מזה 3 חודשים. אשמח להסבר לפיענוח CT שביצעתי: בכל הקטגוריות: אין עדות לפתולוגיה דיסקלית או היצרות פורמינלית. במרווח L4-L5: בלט דיסק אחורי מינימלי עם בקע לטרלי קטן מצד שמאל הגורם ללחץ במהלך של השורש הסמוך ומחיקה של השומן האפידורלי באותו צד. התעלה הספינלית רכה מוצרת עד 7.0 מ"מ. בנוסף- מבנים גרמיים כולל גופי החוליות וקשתות האחוריות ומפרקים הפאצטליים נראים שמורים. רוחב התעלה גרמית תקין. אין עדות ל CENTRAL SPINAL STENOSIS לאורך ע"ש מותני מלבד גובה L4-5. שומן אפידורלי וליגמנטום פלבום תקין פרט לגובה L4-5. בנוסף, הייתי שחיין בעברי הרחוק ואשמח לחזור ולשחות, האם מומלץ? ישנן המלצות נוספות / אחרות? המון תודה לך!!

ממצע של בלט דיסק בCT הוא משהו מאד נפוץ - לרוב האנשים יש בלטי דיסק ללא כאבי גב. הבדיקה הקלינית מאד חשובה וכן צריך לראות את הCT עצמו.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית