אנכונדרומה

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

20/08/2009 | 14:26 | מאת: ליאת

שלום רב, לפני מספר שנים עברתי ניתוח בגלל גידול גדול במפרק הירך מסוג אנכונדרומה. נאמר לי שאנכונדרומה נוטה לגדול לאט מאוד אבל הגידול שהיה לי גדל במהירות עצומה תוך כמה חודשים. האם צמיחה מהירה מאוד מוכרת בגידולים מהסוג הזה או שזה יוצא דופן? האם זה מעלה את הסיכון לגידולים נוספים? תודה רבה!

גידול מהיר הוא אחד הפרמתרים שאונקולוגים משתמשים בשיקול הרפואי האם מדובר בגידול ממאיר או לא. את צריכה להיות במעקב רפואי צמוד. גידול שגודל מהר הוא לא בהכרך ממאיר אך צריכים להיות במעקב

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית