שבר בעצם הסירה בכף היד

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

04/08/2009 | 13:12 | מאת: מאור

שלום דר, אשמח אם תוכל לענות לי על שאלתי לפני כ4 שבועות שברתי את עצם הסירה, מהיום השני לפציעה אני מגובס בגבס שכולל את האגודל.מבדיקת הסיטי שעברתי עלו התוצאות הבאות: קיים שבר קורטיקלי בעומק 2.8 מ"מ בקורטקס דורזלי של הנביקולר, יתר עצמות כף היד תקינות. מאחר ואני מתופף והקריירה שלי תלויה בבריאות ותפקוד פרק כף היד במיוחד ארצה לדעת קצת מעבר לתיאור הרפואי על החומרה, אם יש סיבוכים, על התהליך לאחר הורדת הגבס,והאם היד תחזור לתפקוד מלא כפי שבעבר? תודה רבה רבה רבה!!!!!!

הסיכון בשבר של עצם הסירה הוא אחוזים גבוהים של חוסר חיבור לכן הטיפול בגבס הוא כל כך ארוך. השיקום לאחר מכן הוא גם ארוך. ברוב המקרים חוזרים לתפקוד מלא

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית