מה הסיבה לכאב בכתף

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

18/07/2009 | 17:51 | מאת: מיכל

לד"ר אברהם (אורטופד) שלום, אני בת 38 גובהי 1.65 ומשקלי 53, מגיל 12 אני סובלת מכאבים בכתף שמאל. לאחרונה שמתי לב שהכאבים מופיעים לאחר ארוחה גדולה או ארוחה עם פחמימות. חשוב לי לציין שכאשר יש כאב אין בכלל הגבלה בתנועה של היד, הכאב גורם לחולשה כללית . לפעמים הכאבים מופיעים ללא קשר לאוכל ואני לא יודעת מה הסיבה אני בחורה בריאה ולא לוקחת תרופות לכלום, בדיקות הדם השיגרתיות טובות. זו הבעיה היחידה. אשמח לקבל תשובה.

21/07/2009 | 12:32 | מאת: ד"ר מסרי

לדעתי הכאבים אינם נובעים מבעייה אורטופדית אלה בגלל גירוי של העצב הפרני -PHRENIC NERVE- כשאוכלים יותר מדי והקיבה מתרחבת מאד. תתיעצי עם רופא גסטרואנטרולוג

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית