קרע בגיד

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

16/07/2009 | 12:45 | מאת: נאוה

אחרי סבל ממושך בכתף יד ימין, ואחרי פיסיוטרפיה של 1/2 שנה, שלא עזרה , נשלחתי לצילום אולטרא-סאונד ונמצא: הגיד הסופרא ספינאטוס הודגם בחתכי אורך ורוחב, ברובו צר. המרקם של סיבי הגיד נראה לא הומוגני. הודגם בתוכו קרע של כ 2 סמ. יתכן שמלא. לא הודגם נוזל בתוכו. הבורזה הסוב-אקרומיאלית , סוב דלתואידאה הודגם בתוכה נוזל עודף. השאר -תקין. הגעתי ליעוץ מומחים והומלץ ניתוח [לפני כחצי שנה] מסיבות שונות נדחה הניתוח ובינתייים, לאחר תקופת כאבים קשים, נדמו הכאבים כמעט לגמרי. ואני במבוכה. נקבע לי תור לניתוח קרוב,וכמעט ואין סבל. מה לעשות ? תודה.

אם אין לך כאבים כאת בכתף תבטל את הניתוח . במידה ויחזרו- תקבע תור חדש

16/07/2009 | 15:50 | מאת: נאוה

תודה. ועוד שאלה באותו ענין - האם יש חשש שגיד אחר ,"עמוס","עייף" יקרע גם? או שהקרע יגדל אם לא יבוצע תיקון?

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית