דלקת באצבע?

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

03/06/2009 | 08:42 | מאת: מאור

שלום, בן 35, בריא, ללא בעיות קודמות רלוונטיות. כנראה לאחר הפעלת לחץ מסיבי על האצבע המורה ביד ימין (מגוחך - מתקפת פרעושים על הבית. נסיון להרוג פרעושים בלחיצה חזקה עליהם עם האצבע, פעילות אינטנסיבית כזו לאורך כמה ימים), אני מתעורר בבוקר עם כאבי תופת בנסיון לקפל את האצבע, ולפתוח אותה בחזרה. הכאב משתכך אל תוך היום, ולקראת ערב פחות מורגש, אך בבוקר למחרת, ממש אותו סיפור. כך כבר 2-3 ימים. הכאב הוא בבסיס החיבור של האצבע עם כף היד. לחיצה על האיזור הכריתי הנ"ל מלווה בכאב בינוני. שאלות: 1. האם דלקת? 2. האם להמשיך בנסיון היומי " לפתוח" את האצבע בבוקר (קרח + קיפול תוך כאב). או לקבע את האצבע לכמה ימים? 3. האם לקחת אנטי דלקתי או שסביר שכמה ימים של מנוחה (או בלי מנוחה כמו שעשיתי עד כה) יפתרו את העסק? תודה מראש, מאור.

לדעתי מדובר בדלקת. חום יעזור יותר מקור. אם אין שיפור תוך מספר ימים תבדק ע"י אורטופד.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית