שבר בקרסול- זיהום שנוצר.

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

22/04/2009 | 23:35 | מאת: מאיר

לאחר ניתוח איחוי שבר בקרסול.7 שבועות לאחר הניתוח נשארו פצעים באזור החתך שלא התאחו.בתרבית התגלו חיידקים אנטרובקטר וסטאפאאורוס.ניתן לי טיפול של ציפרוקסים(ן) בפה וצפמיזין לוריד למשך חודש.האם נכון טיפול זה?מה הסיכון בטיפול?מהם תוספי המזון שצריך לקחת?האם אין אפשרות לטפל מקומי רק באזור הפצעים?מהם חומרי החבישה המתאימים?ממה נוצר זיהום זה?

24/04/2009 | 15:20 | מאת: ד"ר מסרי

את הטיפול האנטיביותי נותנים לפי רגישות - בודקים בתרבית לאיזה אניביוטיקה החיידק רגיש ונותנים אותו .הטיפול הוא לחודש וחצי.לא ידוע לי על תוספי מזון שמזרזים ריפוי- כל עוד הדיטה מאוזנת אני לא חושב שצריך תוספות.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית