מפוי עצם עם חומר רדיואקטיבי

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

18/04/2009 | 18:38 | מאת: גיל

בשל חשד למניסקוס בברך ימין, אני אמור לעבור מפוי עצמות. כשקבעתי תור האחות הזהירה אותי שבמיפוי עצמות יזריקו לי חומר רדיו אקטיבי. אחרי הטיפול אני אמור להתרחק מילדים ונשים הרות למשך 24 שעות. עד כמה החומר הזה מסוכן? אם הוא מסוכן לילדים שיהיו לידי (עד 20 מטר לדברי האחות), עד כמה הוא מסוכן לי (שהרי הוא יהיה בתוכי)?

אני לא יודע בכמה קרינה מדובר. לדעתי את השאלות על הטכניקה של איך לבצע מיפוי ואת רמות הקרינה תשעל מומחה ברדיולוגיה

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית