שבר באולקרנון

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

17/02/2009 | 23:05 | מאת: נטלי

שלום רב, שמי נטלי ואני בת 23, לפני כ-3 שבועות עברתי תאונת דרכים ואובחן לי שבר באולקרנון. נותחתי לאחר 3 ימים וקיבעו לי את המרפק בעזרת 2 יתדות וברזלים. הוציאו לי את כל 18 התפרים השבוע וגיבסו מחדש לחודש נוסף. שאלתי היא, כיצד ומתי להתחיל לטפל בפצע על מנת לגרום להגלדה טובה וצלקת נקיה ולא אדמומית? הבנתי שאסור לחשוף צלקת לשמש..כמה זמן אחרי הורדת הגבס? האם ישנם דברים שלא כדאי להתקרב אליהם כעת בזמן ההגלדה? (אלכוהול, עישון וכדומה..) תודה מראש, נטלי.

למיטב ידיעתי אין איסור להיות בשמש לאחר ניתוח מבחינת הצלקת. לאחר הוצאת התפרים יד תכשירים כמו KELOCOTE שעוזרים לפצע הניתוח להגליד בצורה יותר יפה

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית