אבחון בלטים בדיסק והאם יש צורך בניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

26/09/2006 | 19:56 | מאת: י.פ

לאחיני אובחנה לאחרונה בלטים דיסק ב:L3,L4, L5 . האבחון נעשה ע"י צילום CT והלילה הוא יעבור MRI. שאלתי היא, מי הם לדעתך המאבחנים הטובים ביותר באיזור המרכז וזאת במטרה להחליט באם הוא יזדקק לניתוח. בתודה מראש ובברכת גמר חתימה טובה.

27/09/2006 | 09:24 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

איבחון של בלטי דיסק אינו אומר לי כלום. בלט דיסק אינו פריצה. התוויה לניתוח היא ברורה מאוד- הפרעה נוירולוגית שנובעת מלחץ על שורש העצב העובר בסמוך לדיסק. התוויה חלשה יותר היא כאבים ממושכים עזים קורנים לרגל ללא הפרעה נוירולוגית בן כמה אחיינך? כמה זמן הוא סובל? האם הוא עובד? כאשר יש יותר מדיסק בעייתי אחד אנחנו בבעיה. איזה דיסק מהשלושה גורם לכאבים? לא ניתן הרי לכרות את כולם בדיקת ה- MRI יכולה לעזור לענות על השאלה האחרונה הכל מקרה- אורטופד זה הכתובת. מי? זה תלוי באיזה קופת חולים אתם. לדעתי כל אורטופד מומחה יכול לענות על השאלות הנ"ל בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית