קיבוע צווארי

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

16/11/2008 | 13:33 | מאת: רונית

שלום רב, לפני 6 שנים עברתי קיבוע בחוליות C4,5,6 כיום בתחילו לי כאבים חזקים בצוואר,נימול בידיים וכאבים בכתפיים עברתי MRI והתברר שיש לי קרע בשק בחוליה C7 ההמלצה היא ניתוח וקיבוע נוסף. יש לי מספר שאלות: 1 האם אין מצב של איחוי הקרע ושיקומו ללא ניתוח? 2- האם זה יכול להיות קשור לקיבוע שעברתי לפני שש שנים? או מנפילה שנפלתי? 3 מה זה צריבת העצב ע"י גלי רדיו? האם זה מטפל בבעיה כזו? עברתי הזרקה של חומר מרדים למקום והכאבים פסקו לגמרי לתקופה של 30 שעות. מחכה לתשובה, רונית

הבעייה נוצרה בגלל מעבר בין חוליות מקובעות לבין חוליות חופשיות - זאת אומרת בעייה של יציבות הצוואר ולכן צריבה ע"י גלי רדיו לא יזרו. הניתוח מיועד לישצב שוב את חוליות הצוואר . זה שההרדמה עבדה ל30 שעות - זה סימן טוב שהניתוח יעיזור

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית