שאלה בנוגע ל- RC בכתף

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

03/09/2008 | 09:14 | מאת: נעמה

שלום רב, ברצוני לשאול עבור קרובת משפחה שאיננה דוברת עברית- שאלה רפואית הקרובה עברה תאונת דרכים לפני חודשיים באישורים הרפואיים שניתנו לה צוין "רגישות בכתף ימין הגבלה בתנועות, סימני מחלת RC " הקרובה טוענת שאין לה עבר רפואי- ולכן תמוה בעיני שציין הרופא "סימני מחלת RC" השאלה היא האם RC הכוונה היא לקרע בגיד או למחלה כרונית? והאם אם כך יש טעות בביטוי שהשתמש בו הרופא? וכן האם מצב כזה יזכה אותה בנכות? לתשובתכם אודה

מכיוון שלא בדקתי את הקרובה שלך אני לא יכול להתרשם מהמונך ROTATOR CUFF. לפעמים בעקבות חבלה לכתף הגידים נקרעים ויש תמונה קלינית של קרע בRC

04/09/2008 | 15:25 | מאת: נעמה

קודם לכל, ברצוני להודות על תשובתך, ותוך כדי לחדד את שאלתי. האם יכולה מבחינה מונחית/רפואית להתקיים "מחלת RC" או שאין "מחלה" כזו? האם בדיקת אלטרסאונד לכתף הינה ממצה דייה בכדי לגלות את הקרע ו/או מהותו/ סיבתו? בתודה מראש

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית