פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

15/07/2008 | 15:35 | מאת: יוסי

T12-L1 ללא בלט דיסק משמעותי או לחץ על השק L1-L2 בלט דיסק היקפי קל ללא לחץ משמעותי על השק L2-L3 בלט דיסק היקפי קל ללא לחץ משמעותי על השק L3-L4 בלט דיסק היקפי גורם ללחץ קל על השק ולהיצרות הנקבים בינחולייתיים משיק לעצבים הספינליים במהלכם מחוץ לנקב דו"צ. L4-L5 בלט דיסק היקפי קל ללא לחץ משמעותי על השק,היצרות מסויימת של הנקבים הבינחולייתיים. L5-S1 רושם לצפיפות רקמתית באיזור מוצא עצב L5 מימין,לקורלציה קלינית בשאלה של לחץ על מוצא השורש והשוואה עם בדיקות קודמות. שינויים ניווניים עם זיזים קדמיים , אי סדירות לוחיות קצה,היצרות המרווח הבינחולייתי בגובה L1-L2 הנמכה קלה של גוף חוליה L5 . האם מצבי מצריך ניתוח ?????

מה שחשוב זה לא הממצאים של הCT אלה מה הבדיקה הקלינית שלך והאם הממצאים בCT מתאימים לבדיקה הקלינית.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית