הרדמות של שוק ואצבעות

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

26/10/2006 | 12:19 | מאת: נ

לד"ר קרבאל שלום, כידוע לי בדיקת EMG אמורה לגלות בעייה עיצבית אם איני טועה. בני אמור לעבור אותה כעת לאחר כאבים בגב המקרינים לרגל - הכאבים החזקים פסקו אך יש הרדמות בשוק החיצונית ובשתיים מאצבעות כף הרגל.הוא עבר מיפוי עצמות יחד עם ספקט והכל היה תקין ולכן הוא הופנה ל-EMG . שאלותי: 1. מה בעצם אמורים לעשות עם מידע על העצב המדויק שלוחץ על המקום ולכן ההרדמות אולי??- מה הטיפול הטוב לבעייה? 2. האם יש טעם לעשות גם סי.טי בתודה מראש נ

26/10/2006 | 13:26 | מאת: ד"ר קרבאל

שלום נ EMG נותן מידע חשוב לגבי מהות הפתולוגיה שגורמת לנימול- זה יכול להיות לחץ- השכיח ביותר זה דיסק, וזה יכולה להיות מחלה פנימית של העצב שגורמת לו להוליך פחות טוב איני יודע לגבי CT. מדובר בבדיקה עם קרינה שצריכה להיות מכוונת לבעיה. האם יש כאבי גב? האם מדובר בחבלה לשוק? בכל מקרה- הייתי עושה EMG. אם אין מדובר בנוירופטיה ואין הפרעה בכוח גס של שרירי הרגל, התופעה תחלוף מאליה וחבל לחשוף אותו לקרינה

26/10/2006 | 15:50 | מאת: נ

תודה על תשובתך, בני חזר מבדיקת ה-EMG והתוצאה- רפלקס איטי ב-S1 משמאל מתאים לרדיקולופתיה - אנא בטובך אם תוכל לפרש לי מהי רדיקולופתיה וביעוץ הוא הופנה לCT עמוד שדרה מותני. בברכה, נ

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית