כאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

03/06/2008 | 21:27 | מאת: מיכל

בתי בת 16 סובלת מכאבי ברכיים כשנתיים לאחרונה בוצע MRI ולהלן הממצאים. הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים , בצקות או אוסטיאונקרוזיס. הסחוס הפירקי הרצועוצ הצולבות והקולטרליות הודגמו תקינות. מודגם מניסקוס לטרלי דיסקואידי ללא עדות לקרע. בקרן האחורית של המינסקוס המידיאלי מודגם אות חריג הוריזונטלי אשר אינו מערב את המשטח הפרקי התחתון ומתאים במאפייניו לשינוי עקב וסקולריזציה האופיוני לגילה.המנגנון המיישר מודגם תקן סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית ללא עדות ליצירת ציסטה פפופלטיאלית . לסיכום ברך שמאל מניסקוס לטרלי דיסקואידי דו"צ אם כן למה יש כאבים חזקים וקושי בהליכה? אשמח לקבל תשובה. תודה.

פרט לממצע של DISCOID MENISCUS שזה וריאנט אנטומי- בדיקת הMRI תקינה . אני ממליץ שתבדקי ע"י אורטופד מומחה לברכיים

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית