מה גורם לבית חזה מוגדל?

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

24/10/2006 | 20:27 | מאת: ב

לד"ר קרבאל, שלום רב! אני בחור בן 28 ומזה כמה שנים מפריעה לי מאוד העובדה שבית החזה שלי רחב מהממוצע ומהצד, נראה בערך פי 1.5 עד פי 2 מהרוחב של אדם רגיל. בצד אחד יש גם בליטה ניכרת לעין של הצלעות התחתונות. הדבר גורם לי מבוכה רבה בכל הקשור לבריכה / ים ולמצב בו אני תמיד נראה שמן עם בגדים, למרות שבפועל בעל משקל רגיל לגמרי. שאלתי היא, מה גורם לתופעה זו? אינני זוכר מתי זה התחיל, אבל קשה לי להאמין שזה היה ככה תמיד. האם הדבר יכול להיות קשור לעובדה שהיתה לי אסטמה בצעירותי או לזה שיש לי אף שבור ואינני נושם כמעט דרך האף? ראיתי שישנה תופעה הנקראת BARREL CHEST שבד"כ מופיעה אצל אנשים קשישים עם בעיות נשימה. חשבתי גם על אפשרות שזה קשור ליציבה לא נכונה, שכן במשך כ10 שנים עבדתי בתכנות וישבתי המון שעות ביום. אני מודע לעובדה שזה "רק" עניין קוסמטי, אבל העניין מטריד אותי באופן יומיומי ומאוד הייתי רוצה להבין למה זה קרה ואם ישנה איזושהיא אפשרות לתקן את המצב. יצויין שבאחרונה ראיתי שישנו ניתוח בשם Thoracoplasty שמיועד לתקן בלט קוסמטי בצלעות אצל אנשים הסובלים מעקמת (Scoliosis). האם ניתוח כזה עשוי לעזור גם במקרה והבלט נמצא מקדימה ולא בגב? תודה רבה על העזרה!

25/10/2006 | 13:27 | מאת: ד"ר קרבאל

שלום הית חזה מוגדל או מעוותהינו לרוב מולד. לרוב עצם החזה היא זו שבולטת או שקועה. לעיתים גם הלב נמצא בצד ימין במצבים אלו. טורקופלסטי הינו ניתוח בו כורתים צלע אחת או יותר ( בצורה חלקית) וכך מתקנים עיוות הנובע מעקמת כפי שאמרת. לעיתים בית החזה הקדמי עושה עיוות עקב הניתוח. אני מציע כי תיגש לכירורג חזה לבדיקה. תרגילי יציבה לא ישנו הרבה אולם חיזוק חגורת הכתפיים יכול לתת פרופורציה נוספת

25/10/2006 | 17:40 | מאת: ב

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית