פיענוח תוצאות MRI

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

11/03/2008 | 19:32 | מאת: דביר

דוקטור שלום רב! אני חייל בן 23 מזה כשנה אני סובל מכאבים עזים ביותר במפשעה ובברך ימין לאחר מאמץ פיזי ואפילו מאמץ קטן ביותר[כגון:הליכה קצת מהירה,ליה במדרגות]לאחר סדרה של בדיקות מקיפות נשלחתי לבצע בדיקת MRI ואלו הן תוצאותיה: קיימת בצקת של לשד עצם ברמוס פוביס העליון מימין,קיים חשד לקו שבר [יתכן מאמץ]עם האדרה של איזור הסימפיזיס.בצקת קלה גם ברמוס פוביס התחתון מימין כאשר היקפו מקבל האדרה אף הוא לאחר הזרקת חומר ניגוד עם בצקת באדקוטוריםהנאחזים בו בספק אנטזיטיס קלה או תלישה מינימלית.מרכיב מינימלי של בצקת גם באספקט הדיסטלי של הרמוס פוביס העליון משמאל באיזור הסימפיזיס. לסיכום:בצקת של לשד העצם של רמוס פוביס עליון ותחתחון מימין אשר ברמוס פוביס העליון קיים חשד לשבר מאמץ וברמוס פוביס תחתחון חשד למרכיב של תלישה מינימלית של האדוקטור מאיזור הסימפיזיס. שאלתי היא:מה פירוש המונחים הרפואיים הנ"ל בשפה פשוטה?ומה השלב הבא בטיפול שאני נדרש לעשות?

אני חושב שקיבלת הסבר טוב בסיכום הבדיקה כנראה שיש לך שבר מאמץ בחלקו הקידמי של האגן באזור המפסאה ותלישה קטנה של עצם ע"י השריר מאותו אזור אם זאת אכן הבעייה -הטיפול הוא מנוחה לאבחנה יותר מדוייקת צריך לבדוק אותך

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית