ניתוח C.T.S -חשוב

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

09/02/2008 | 18:26 | מאת: דניאלה

בת 60,סובלת מהרדמות בשתי כפות הידיים,ביום ובלילה.נעשתה לי בדיקת EMG והורפא אמר שעליי לעבור ניתוח. תוצאות הבדיקה הן: "בבדיקת הולכת עצבים:בעצב מדיאן נמצא זמן חביון דיסטאלי בשורשי כפות הידיים מאורך בצורה מתקדמת בענפים מוטורי וסנסורי מימין יותר מאשר בשמאל.אמפליטודה של פוטנציאל מוטורי נמצאה תקינה דו צדדי כאשר בענף סנסורי ירידה של אמפליטודה מימין. מהירות הולכה גבולית וגל F תקין.עצב אולנאר כולל ענפים מוטורי וסנסורי נמצא תקין דו צדדי." שאלתי היא: האם עפי תוצאות אלו אתה רואה אפשרות-להמנע-מניתוח כרגע? האם ישנם טיפולים אחרים שניתן לעשות(זריקה,טיפול תרופתי וכו)? אני שואלת מכיוון שאני מעדיפה לא ללכת לניתוח כרגע,ורוצה לדעת איזו אלטרנטיבה אחרת ישנה. תודה מראש

לפי התשובה של הEMG- יש לך לחץ ניכר על המדיאנוס לצערי אין מגוון רחב של טיפולים - במיוחד עם המצב חמור יש אפשות לתת זירקת קורטיזון אך רוב הרופאים לא עושים זאת

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית