עמ"ש מותני

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

29/01/2008 | 21:05 | מאת: איתי

שלום רב, בבדיקת סי טי עמ"ש מותני נמצא: "בגובה L5-S1: מיבנה גרמי תקין, רוחב תקין של תעלת השידרה. בלט דיסק אחורי כללי מינימלי הגורם להיצרות פורמינלית מינימלית משמאל". יצויין כי בבדיקת EMG נמצא: "איחור קל ב - NCS בעצב הפרוניאלי השמאלי. איחור בהפקת גלי F (הולכה שורשית) דרך עצב הטיביאליס דו צדדי. רדיקולופטיה כרונית S1 - L5 דו צדדי" הבעייה היא שיש לי כאבים ותחושת שריפה בברך. כמו כן נימול די רציני כמעט כל הזמן ברגל שמאל בעיקר באזור שמכף הרגל ועד לברך. האם תוצאת הסי טי מייצגת את מה שנמצא בבדיקת הסי טי והאם תוצאת הסי טי יכולה להסביר את התחושות ? האם יש מקום ל - MRI ? מה הטיפול לבעייה ? היצרות של מה מדובר ? תודה

בדיקות כמו CT וEMG הם רק בדיקות עזר . יותר חשוב ההתרשמות הקלינית של הרופא -שהוא מאמת או שולל ע"י בדיקות עזר. לכן התרשמות קלינית היא חובה . הממצא בCT יכול להיות קיים אצל חולה שלא מתלונן בכלל על כאבים .

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית