התייעצות

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

27/01/2008 | 12:54 | מאת: איתי

ד"ר שלום, בעקבות בעייה בברך (תחושה של כאב ובאחרונה תחושה של שריפה) ובשל כאבי גב תחתון נשלחתי לבצע EMG. התוצאות: "בבדיקה נמצא איחור קל ב - NCS בעצב הפרוניאלי השמאלי. איחור בהפקת גלי F (הולכה שורשית) דרך עצב הטיביאליס דו צדדי. רדיקולופטיה כרונית S1 - L5 דו צדדי" בעקבות זאת עשיתי מיפוי עצמות כל גופי וגם מיפוי SPECT המכוון לאגן. המיפוי ללא קליטה פתולוגית והבדיקה לשמחתי יצאה תקינה..... שאלתי היא: 1. מה בא לשלול המיפוי ? האם הוא רואה דלקות או פגיעה בחולייה עצמה ? 2. האם זה שולל פריצת דיסק / תהליך תופס מקום / או כל בעייה אחרת בעמוד השדרה א בתעלה. 3. האם באמת צריך בדיקת סי טי - אם כן - האם הסי טי יכול לראות דברים שהמיפוי לא רואה. תודה מראש.

לכל בדיקה יש את ההתבייה /אינדיקציות שלה EMG- למערכת הנרולוגית -גם פריפרית וגם מרכזית מיפוי- לשלול בעיות בשלד. יש דלקות מסויימות שהמיפוי יכול לעלות עלייהם וגם שברים גידולים וזיהומים CT- בדרך כלל בכאבי גב עם יש חשד קליני וממצאים בEMG שיכולים להחשיד לפריצת דיסק .

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית