פריקת סטרנום

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

06/01/2008 | 13:45 | מאת: גלעד

שלום, לפני כחודש וחצי נפלתי מגובה כ- 9 מטר (נחיתה על הרגליים) ונפגעתי במס' מקומות בגוף. כחלק מהפגיעה, בשבועות הראשונים בכל פעם שהייתי מנסה לקום או מפעיל את איזור החזה הייתי שומע קנאק, וגוף הסטרנום שלי היה בולט החוצה. עם הזמן הפריקה נפסקה אולם נשארה בליטה, כלומר גוף הסטרנום בולט החוצה (או המינובריום שקוע פנימה...איני יודע) מה שגורם לי תחושת אי נוחות מסוימת בעת תנועה קיצונית כגון הרמת ידיים מעל הראש וכו'. מעוניין לדעת האם תופעת הפריקה הנ"ל מוכרת, ואם כן מהם דרכי הטיפול? האם ייתכן כי העצם התאחתה לא בצורה האנטומית הנכונה והאם יש בכך משום סיכון או שמא זה יעבור עם הזמן? מהו תהליך closed reduction של דיסלוקציה שכזו והאם הוא רלוונטי? תודה.

כל כלי הדם הגדולים וקנה הנשימה נמצאים מיד מאחורי הSTERNUM לכן כירורגים לא ממליצים ל"שחק" שם אלה אם יש הפרעה תפקודית ממשית . אני מתרשם שאצלך הבעיה היא אסטתית ולכן אני מאד ממליץ לך לא לחשוב על ניתוח . CLOSED REDUCTION מבצעים עם פריקות טריות ולא במצב כרוני של מספר חודשים לאחר חבלה .

06/01/2008 | 19:24 | מאת: גלעד

ראשית, תודה על התגובה המהירה. שנית, מעוניין לדעת האם התופעה הנ"ל מוכרת לך, ומהי ההחלמה מנסיונך במיקרים אלו? תודה.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית