עצם נוספת בעצם הירך

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

04/01/2008 | 13:56 | מאת: תמרי

שלום לד"ר לבני בן ה ,19 אחריי פעילות גופנית סבל מכאבים בירך מעל הברך, בצילום התגלה , שעצם נוספת גדלה ויוצאת החוצה מעצם הירך,,הרופא הסביר ( כאילו גזע עץ שיוצא ממנו עוד גזע של ענף לצד)בערך גודל של 2 סנטימטר,זה לוחץ על השריר , כאמור הרופא ממליץ על ניתוח לחתוך את העצם הנותרת, שאלתי האם התופעה מוכרת ?,והאם אין מנוס מניתוח,?האם לאחר הניתוח זה לא ישוב ויצמח שוב? הרופא אמר שכביכול זו תופעה מלידה,זכור לי בהיותו ילד קטן תמיד התלונן על כאבים בעצמות הרגליים מעל כף הרגל למעלה כלפיי הברך , ולא בירך במקום שכרגע הבעיה נמצאת ,מודה מראש

לעצם הנוספת קוראים EXOSTOSIS והיא תופאה ידועה. היא לא מסוכנת במובן של ממאירות- למרות שצריך להשאר במעקב כל מספר חודשים. הוצאת העצם הוא ניתוח פשות ובדרך כלל לא חוזר. הוצאת העצם הוא לא הכרחי אלה הוא מפריע לאיכות החיים . אפשר לחיות איתו בשקט עד 120.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית