פריצת דיסק-פענוח CT חדש

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

16/11/2007 | 08:20 | מאת: דן

בת 36 עם פריצת דיסק כ-15 שנה וללא ניתוח. מצורפים 2 קבצי CT. התקפות כאבים כ-4 פעמיים בשנה עם הקרנות לרגל ימין, בשבוע האחרון "התקפה" קשה עד הגעה לבית חולים לקבלת מורפין. מזה כשבוע כאבים עזים שפחתו בהדרגה יחד עם הרגשת חולשה בשוק רגל ימין+כף רגל ימין שעדין קיימת. מתקשה בהליכה ובישיבה. ממצא CT משנת 99 בקע דיסקאלי פארא אמצעי ימיני במרווח בין חוליתי L-4-L5 עם לחץ ניכר על השק התקאלי. בקע דיסקלי אחורי אמצעי במרווח בין חוליתי L5-S1 עם לחץ בינוני על השק השק התקאלי. ממצא CT 11/2007 L4-5 בלט דיסק אחורי מרכזי הלוחץ על קדמת השק הדורלי וגורם היצרות קלה של תעלת השדרה L5-S1 בקע דיסק אחורי ימני גורם לחץ ניכר על השורש והריצס הימניים באותו גובה ולחץ קל על קדמת השק הדורלי. האם ה-CT החדש 11/2007 מראה ממצאים קשים יותר? האם מצב מסוכן? 1.האם מומלצת פיזיותרפיה?- 2.האם ממומלץ טיפול כירופרקט ?

כדי לקבוע עם הממצאים של הCT השני יותר קשים מהCT הראשון צריך לראות את שתי הבדיקות. כדי לקבוע עם המצב מסוכן צריך לבדוק אותך כדי להתרשם ממצבך הקליני.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית