פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

07/11/2007 | 21:48 | מאת: דן

בת 36 עם פריצת דיסק כ-15 שנה וללא ניתוח. התקפות כאבים כ-4 פעמיים בשנה עם הקרנות לרגל ימין, בשבוע האחרון "התקפה" קשה עד הגעה לבית חולים לקבלת מורפין. מזה כשבוע כאבים עזים שפחתו בהדרגה יחד עם הרגשת חולשה בשוק רגל ימין+כף רגל ימין שעדין קיימת. מתקשה בהליכה ובישיבה. ממצא CT אחרון משנת 99 בקע דיסקאלי ימני L4-5 עם לחץ ניכר על השק הדוראלי ובקע מרכזי בגובה L5-S1 עם לחץ בינוני. 1.האם מומלצת פיזיותרפיה?- בשלב זה אורטופד קופ"ח לא ממליץ! 2.האם ממומלץ טיפול כירופרקט ? - בשלב זה אורטופד קופ"ח לא ממליץ! איזה טיפול אם בכלל מותר לעשות עכשיו ? אם לא נעשה ניתוח מהי הסכנה? מהם אחוזי ההצלחה בניתוח כזה? יבוצע בקרוב CT חדש. האם חייבים לעשות ניתוח? האם יש דרך להימנע מזאת?מהם סיכויי ההצלחה?באיזה בית חולים יש הכי הרבה ניסיון בתחום ו/או לאיזה מנתח? היכן ניתן לקבל יותר פרטים בנושא וכן לקבל שמות של מומחים בתחום בארץ. תודה

המקרה שלך לא פשות. לא ברור לי קמה זמן יש לך את החולשה ברגל -האם שה ממצה חדש של התקופה האחרונה או מלפני 10 שנים . כמו שאת מתארת יש סיכוי גדול שאכן מדובר בפריצת דיסק . יש לציין שהמרכיב הכי חשוב בבדיקה רפואית הוא הבדיקה הקלינית . כל הבדיקות הנוספות הם כלי עזר לאמת את הממצאים הקליניים . בשלב זה אני ממליץ לך להבדק ע"י אורטופד מומחה גב עם הCT החדש ולדעתי יש סיכוי לא קטן שתצתרכי לעבור ניתוח .הסיכון הגדול ביותר בניתוח הם זיהום פגיעות עצביות הם די נדירות כי את הניתוחים מבצעים מומחי גב שמתמצאים באנטומיה .

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית