שבר עצם הבריח

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

03/11/2007 | 12:27 | מאת: משה

בני בן ה-14 שבר את עצם הבריח הימנית במשחק כדורסל.בצילום נראה השבר כאשר חלקה הימני המחובר לכתף נמוך ואילו חלקה השמאלי המחובר לצאוור גבוה , מרחק של ס"מ בודדים.נאמר לנו לקבע את היד ולשמור על מצב נייח והעצם תתאחה.איך המרווח יתאחה ? האם לא יהיו מגבלות לאחר מכן , כמו סיפורו של נדב ? מה יש לעשות? איך לקבע נכון? האם קיימת אפשרות התערבות חיצונית וקירוב בין שני חלקי העצם השבורה ? אודה לך על תגובתך.

03/11/2007 | 20:18 | מאת: 1710

שברים בעצם הבריח הם די נפוצים . השבר מתחבר בכמעט 100 אחוז מזמן כך שלא צריך טיפול ניתוחי בדרך כלל. במקרים הבודדים של חוסר חיבור מנתחים רק אם עדיין יש כאבים או הפרעה בתפקוד. לאחר שהשבר מתחבר התפקוד חוזר באופן מלא .

03/11/2007 | 22:50 | מאת: משה

האם ישנה אפשרות קיבוע היד בצורה יותר טובה ממתלה,שיחזיק חזק יותר את היד בצורה הנכונה.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית