הירדמות הירך - הפורום הנכון?

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

05/08/2007 | 14:52 | מאת: דנה

ד"ר שלום, הבעיה שלי נמשכת כבר כמה שנים: הירדמות הירך בעמידה אפילו קצרה על הרגליים, ואפילו בכמה פוזיציות של ישיבה ושכיבה. ההירדמות מתחילה מתחילת הירך החיצונית ועד מחצית הברך באותו הצד החיצון. נראה שאין קשר לכלי דם כי משם ואילך הכל רגיל והתחושה רגילה... אם אני ממשיכה לעמוד ומתעלמת מהתופעה, מתחילים להצטרף כאבים להירדמות, שהופכים די מהר לבלתי אפשריים. במקביל להירדמות... האם ניתן לפתור את זה? מה זה יכול להיות? בתודה, דנה

מה שאת מתארת נקרא MERALGIA PARESTHETICA . בדרך כלל מלחץ על עצב שטחי שמעצבב את העור של הירך הקידמי . זה בדרך כלל לא מלוואה בבעייה תפקודית כל שהי רק האי נוכות נימול וכאבים בקדמת הירך . ההסבר כמובן לא בה כתחליף לבדיקה אורטופדית יסודית במיוחד כדי לשלול דברים אחרים

07/08/2007 | 14:10 | מאת: דנה

תודה על המידע וההתיחסות! דנה

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית