רגליים עקומות

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

02/08/2007 | 09:40 | מאת: דנית

שלום אני בת 26. הבעיה שלי היא אסתטית וגם בריאותית. העניים הוא שמהברך ומטה רגליי קשתיות. כבר מהברך ניתן לראות סטיה בזוויות הרגליים, עובדה שמונעת ממני ללכת חשופת ברכיים. בריכה וים בשבילי הם ממש סיוט בשל כך. חוץ מזה, נאמר לי ע"י אורטופד שהבעיה היא בכף רגלי שהיא עקומה (יש לי המצב ההפוך מפלטפוס), וזה מה שגרם לעיקום. אציין שגם לאבי ישנה אותה הבעיה ברגליים ולא יודעת לגבי כף הרגל. אני גם סובלת הרבה מהברכיים, מכפות הרגליים ומהגב. לדעתי הסיבה נעוצה במבנה הרגליים שלי. שאלותיי הן: א. האם יש אפשרות לתקן את העיוות? ב. אם כן, איך נעשה התהליך? ג. כמה הליך כזה עולה? קופ"ח (כללית) מכסה או משתתפת? תודה רבה , דנית הביישנית.

02/08/2007 | 12:44 | מאת: 1710

ניתו לתקן רגלים עקומות באופן ניתוחי ע"י ניתוח שנקרא HIGH TIBIAL OSTEOTOMY הניתוח בדרך כלל מתבצע בב"ח ומצריך אשפוז של מספר ימים . יש מספר טכניקות לניתוח שיכולות לכלול גבס ארוך לאורך כל הרגל המנותחת למספר שבועות. לא מנתחים את שתי הרגליים ביחד. לגבי מולשם את צריכה לברר אצלך בק"ח בהנהלה הרפואית להדגיש ליש צורך בבדיקה קלינית מדוייקת ע"י האורטופד שאמור לנתח אותך וצילומים מיוחדים של הרגליים לכל אורכם

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית