פענוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

16/05/2007 | 16:19 | מאת: ליאת

בפענוח של בדיקת MRI L4-L5 "מודגמת הצרות קשה של התעלה.מודגם בקע דיסק פארא מדיאני ולטרלי שמאלי על בסיס רחב הלוחץ על השק הדורלי ועל השק הדורלי ועל מוצא השורש L5 השמאלי.אבקש לדעת מה אומרת האבחנה הנ"ל במילים פשוטות ומה הפתרון היעיל ביותר??? האם מדובר בפריצת דיסק,האם יש צורך בניתוח על מנת להתשחרר מהכאבים העזים.

20/05/2007 | 10:31 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

שלום אכן מדובר בפריצת דיסק עם מרכיב נוסף של היצרות תעלה אשר מעט מסבך המצב ויחייב במידה והוך לניתוח- שאינו מחוייב- לעשות גם למינקטומי

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית